Splošni pogoji poslovanja

Postopek naročila

Prvi korak: Izberete izdelek

Nakup v naši spletni trgovini lahko opravite tako, da si izberete željen izdelek in količino izdelka. Količino izdelka izberete na gumbu »+«. Količino izdelkov lahko zmanjšate na gumbu »-«.  Izbiro izdelka potrdite s klikom  na gumb »Dodaj v košarico«. Ko končate z izbiro izdelkov izberite »Prikaži košarico« oziroma znak »košarica« v zgornjem desnem kotu.

Drugi korak: Košarica

V košarici lahko spremenite količino naročenih izdelkov ali pa izbrani artikel izbrišete. Če hočete spremeniti količino, vnesite novo količino, nato kliknite na simbol »posodobi košarico«, če želite, da bo sprememba upoštevana. V kolikor izdelka ne želite naročiti, ga izbrišete s klikom na simbol izbriši (križec desno v vrsti). V kolikor želenega artikla ni na zalogi, se izpiše opozorilo, da je v košarici artikel, ki ni na zalogi. Pod izbranimi artikli je polje za vnos kode kupona ali darilnega bona. Če želite nadaljevati z nakupom še katerega drugega artikla, kliknite gumb »Nadaljujte z nakupom«, če pa želite z nakupom zaključiti potem izberite »Nadaljuj na zaključek nakupa«. S klikom na gumb »Nadaljuj na zaključek nakupa« boste preusmerjeni do tretjega koraka pri vašem nakupu.

Tretji korak: Oddaja naročila

Če se pred izborom artikla niste prijavili, se vam na zaslonu pojavi okno, kamor vpišete svojo uporabniško ime in geslo, v kolikor ste že registrirani (Stalna stranka? Kliknite tukaj za prijavo). Če pa še niste registrirani, izpolnite zahtevane podatke v razdelku »Vnesite vaše podatke«. Preden pošljete prijavo je potrebno tudi potrditi, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja, kateri so vam ves čas dostopni na naši spletni strani. Če ste se že pred izborom prijavili, vam na zaslonu izpiše naročilo, ter podatke o plačniku. Če je kraj dostave različen od naslova plačnika to označite. Kliknete na gumb »Naslednje«. S klikom na »Naslednje« izberete Način dostave. Ponovno kliknete na gumb »Naslednje«. V naslednjem koraku spletna stran zahteva, da ponovno pregledate podatke, če so pravi, ter za potrditev naročila kliknete na gumb »Potrdi naročilo«.

Preko elektronske pošte boste prejeli obvestilo o opravljenem naročilu. S tem je pogodba sklenjena.

V kolikor po prejetem obvestilu ugotovite, da ste se zmotili  pri naročanju, lahko spremembo sporočite tako, da odgovorite na prejeto sporočilo ali pa nas pokličete na kontaktno številko +386 (0)31 369516.

Ko bomo prejeli vaše naročilo, jo bomo v najkrajšem času obdelali. V primeru če naročenega artikla ne bo na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vašo e-pošto.

Predstavnik podjetja vas lahko kontaktira po telefonu ali elektronski pošti, da preveri vaše podatke,  morebitne nejasnosti in nepravilnosti pri naročilu.

Cene v spletni trgovini

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vsebujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen.

Plačilne metode

 • plačilo po povzetju (stranka plača blago ob prejemu pošiljke na pošti)
 • plačilo po predračunu (stranka plača blago pred prejemom pošiljke na pošti)
 • plačilo preko Paypala (stranka plača blago pred prejemom pošiljke na pošti)
 • plačilo na mestu prevzema.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in je kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu.

Dobavni rok

Spletna trgovina Organica želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov ali katerikoli drug naslov, ki ga vpišete pri naročilu. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije ali GLS dostavna služba. Čas dostave je odvisen predvsem od načina plačila. Če izberete plačilo po prevzemu, vašo pošiljko oddamo še naslednji delovni dan, tako da jo lahko pričakujete v 2-5 dneh. V primeru, da izberete plačilo po predračunu, vašo pošiljko odpošljemo prvi delovni dan po prejemu plačila. To velja za izdelke, ki so na zalogi. V primeru da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša in se med strankama sporazumno določi.

Naročene izdelke lahko prevzamete brez plačila dostave, po predhodnem naročilu, na sedežu podjetja, ki je Gosposvetska 4, Ljubljana.

Stroški pošiljanja

Dostava blaga poteka preko pošte Slovenije.

Cena dostave blaga znaša 3,50 EUR.

V primeru, da naročite več izdelkov, je cena dostave oz. poštnine odvisna od teže izdelkov.

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, plačate izdelek ob dostavi, pri čemer morate plačati provizijo za odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (če je dostava preko Pošte Slovenije).

Pri vseh naročilih, ki presegajo 50 EUR je dostava brezplačna.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v treh (3) dneh vrne kupljeno nepoškodovano ali uporabljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje naslednji dan od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail info@organica-cosmetics.si,  blago pa vrniti v nadaljnjih dveh (2) dneh. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Blago mora imeti originalne etikete in kartončke. Priložena mora biti kopija računa in vsa dokumentacija, ki izdelku pripada. Ponudnik kupcu vrne celotno kupnino najkasneje v roku petnajst (15) dni od prejetja vrnjenega blaga. Stroškov pošiljanja ne vračamo.

Kupec vrne blago na naslov: ORGANICA d.o.o., Spodnje Pirniče 3a, 1215 Medvode

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe če:

 • sta se pogodbeni stranki tako dogovorili
 • gre za blago, ki je bilo izdelano po navodilih potrošnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam
 • nima računa

Reklamacije

Reklamacije artiklov sprejemamo 8 dni po prejetju računa. O reklamaciji nam prav tako sporočite na elektronsko pošto.

Artikla ni mogoče reklamirati če:

 • gre za blago, ki je bilo izdelano po navodilih potrošnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam
 • če je od prejema blaga minilo več kot 8 dni
 • če ugotovimo, da je bilo blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca
 • če zraven ni priložena kopija računa
 • če je blagu odstranjena originalna embalaža
 • če so blagu odstranjene originalne etikete (kartončki)
 • če so vidni znaki uporabe

Varnost in pravica do zasebnosti

Vaše podatke skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina Organica dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne trgovine Organica, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Pridržujemo si pravice do tiskarskih napak.